cetatemic

Cetatea medievală Râşnov

Dealul Cetăţii

Cetatea Râşnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul oraşului Râşnov din judeţul Braşov şi reprezintă unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificaţiei din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la începutul sec. al XIII-lea.

Noiembrie - Aprilie: Luni - Duminica : orele 09.00 - 17.00
Mai - Octombrie: Luni - Duminica : orele 09.00 - 19.00
Tarif vizitare : 12 lei/ pers ; elevi, studenti 6 lei/pers
Contact : +40(788)97 44 79
e-mail : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

biserica-ortodoxa-veche-sfantul-nicolae

Biserica ortodoxă veche “Sf. Nicoale”

Str. Romulus Cristoloveanu, nr. 14

Este considerată cea mai veche biserică ortodoxă care ni s-a păstrat cu elevaţie în sud-estul Transilvaniei. Edificiul a îndeplinit rolul de biserică parohială pentru cartierul Dobrice şi în general, pentru populaţia de confesiune ortodoxă din Râşnov.

Program vizitare : L-D : 10.00 - 17.00
Nu se percepe tarif de vizitare
Rasnov, str. Romulus Cristoloveanu, nr. 3
Contact: +40(745) 32 95 74

 

 

biserica-evanghelica-din-rasnov

Biserica evanghelică

Str. Republicii, nr. 1

Biserica a fost construită în secolul 13 sub forma unei bazilici romanice şi a fost fortificată ulterior în stil gotic. Picturile murale realizate în 1500 se păstrează parţial până în zilele nostre. Altarul este interesant prin prisma unui tablou care este o clonă a celebrei Cina cea de Taină a lui Leonardo da Vinci. Amvonul bisericii datează din 1680.

Program vizitare : marti - duminica : 10.00 - 17.00
tarif vizitare : > 7 ani = 1 leu ; < 7 ani = 2 lei ; tarif concerte : 4 lei / pers
Rasnov, str. Republicii, nr. 1
contact : +40(728)23 41 03
e-mail : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

sfnicolaenou

Biserica ortodoxă nouă ”Sf. Nicolae”

Str. I. L. Caragiale, nr. 129

Biserica Ortodoxă a fost construită după planurile inginerului Carol Gertner de către meşterul Andrei Weber. Lucrările de construcţie au fost conduse de preotul Radu Petric. În exterior, biserica are o arhitectură dominată la apus de un turn cu cinci nivele. În interior, s-a apelat la forme arhitecturale monumentale - arcade largi şi înalte, cupole ample ridicate pe pilaştri şi pandantivi, coloane, ferestre largi şi un iconostas amplu, la care picturile lui Mişu Popp au fost încadrate de o bogată ornamentaţie din lemn şi stuc.

 

 

 

parculsissi

Parcul Promenada Sissi

Str. Teilor, Rasnov 505400

În 1879, lângă Livada Preotului, în apropierea cazărmii regimentului de cavalerie, s-a construit o şcoală de înot şi a fost amenajată o promenadă denumită "Elisabeta" (Elisabethenpromenade), în cinstea împărătesei Elisabeta (Sisi) a Austro-Ungariei, de către colonelul de cavalerie Johann von Kaunz, ofiţer al unităţii militare imperiale de cavalerie din Râşnov. Locul de plimbare al râşnovenilor de altădată a fost reamenajat în anul 2012.

Intrare Gratuita

 

 

pesteravaleacetatii

Peştera Valea Cetăţii

Str. Republicii, nr. 1

Peştera este localizată pe povârnişul vestic al Masivului Postăvarul (3,5 km distanţă de Râşnov), la o altitudine de 790 m (intrarea principala). Obiectivul turistic face parte din aria naturală protejată "Peştera Valea Cetăţii", care a fost desemnată arie natural protejată pentru protecţia şi conservarea elementelor naturale cu valoare şi semnificaţie ecologică, ştiinţifică, peisagistică deosebite: fenomene carstice (Peştera Valea Cetăţii), stâncăriile şi lapiezurile din Poiana Dracului, arbori seculari, flora, pierderile de apă în ponorul Fundăţica.

Program vizitare: Luni - Duminica: 10.00 - 18.00
Tarif vizitare: copii -5lei/pers., adulti - 10 lei/ pers , tarif concerte 40lei/pers
Rasnov, DN 1 E la 1,5 km Rasnov- Poiana Brasov
contact: +40(764)39 75 73
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

cheilerasnoavei

Cheile Raşnoavei

Din vârful Postăvarului (1799 m) către vest-sud-vest coboară o creastă din stancă albă, calcaroasă (Muchia Cheii), se sfârşeşte abrupt în Cheile Râşnoavei. Apele din sudul crestei care au săpat cheile sunt drenate de Valea Cheii. Accesul în Cheile Râşnoavei se face din Drumul Naţional 73 A - Predeal-Râşnov - pe un drum carosabil care se ramifică din dreptul Cabanei Cheia spre est.

Accesul in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73A Predeal - Rasnov, pe un drum carosabil, care se ramifica la dreapta, spre est, in zona amenajarilor turistice de la kilometrului 20.
Distante:
Predeal-Cheile Rasnoavei 20km;
Brasov-Cheile Rasnoavei 21km;
Rasnov-Cheile Rasnoavei 8 km;
Bucuresti-Cheile Rasnoavei 145km.


 

 

pestera-rasnoavei

Peştera Raşnoavei

Peştera Raşnoavei este una dintre cele mai cunoscute atracţii naturale ale Munţilor Postăvaru, fiind localizată pe teritoriul localităţii Râşnov din judeţul Braşov şi întinzându-se pe 390 metri lungime.
Acces Gratuit

 

Complexul Olimpic de Sarituri cu Schiurile

La 16 iulie 2009, printr-un parteneriat intre un trust economic privat,Federatia Romana de Schi si Biatlon si Primaria Rasnov a inceput pe Valea Carbunarii construirea bazei olimpice de sarituri cu schiurile, primul centru de sarituri cu schiurile la standarde internationale din Romania, unul dintre cele mai moderne din Europa de Est.

Nu se percepe tarif pentru vizitare
Acces doar pe timpul zilei.